Wat zijn de mogelijkheden van een landingsvaartuig?

Ben je op zoek naar een boot die je op allerlei manieren kunt inzetten? Met een landingsvaartuig kun je alle kanten op. Of je nu mensen wilt vervoeren, machines wilt gebruiken tijdens de vaart, lastige locaties wilt kunnen bereiken of wilt ondersteunen bij werkzaamheden. Dit vaartuig kan dat allemaal voor je verzorgen. Oorspronkelijk zijn deze modellen ontwikkeld om tijdens de tweede wereldoorlog soldaten en materialen op een strand af te kunnen zetten. Wil je meer weten over deze multifunctionele uitvinding en zijn mogelijkheden? Lees dan snel verder! Want we vertellen je er hier alles over.

Wat is een landingsvaartuig?

Een landingsvaartuig is een platbodem schip met aan de voorkant een brede klep die nog steeds veel ingezet wordt bij bijvoorbeeld de mariniers. Toch hebben ze ook in veel andere branches slimme toepassingsmogelijkheden. Ze worden vaak ingezet door de brandweer om mensen en materieel te vervoeren. Ze zijn te krijgen in grote modellen en modellen die wat kleiner zijn. Je kunt ze herkennen aan de grote klep op de boeg. Deze klep kun je neerlaten waardoor er een grote toegang tot het schip ontstaat. Dat komt goed van pas als je rijdend materiaal aan boord wilt brengen of van boord wilt halen en er geen kraan aanwezig is.

Waarvoor kun je het vaartuig inzetten?

Naast dat een landingsvaartuig erg handig is voor het verplaatsen van mensen en goederen vanaf de vaste wal is het ook een model dat als mobiel werkplatform kan dienen. Je kunt het gebruiken om een onderwaterdrone zijn werk te laten doen bij het uitvoeren van onderwaterinspecties. Daarnaast is het een handig model bij de ondersteuning van een duikteam. Dat kan gaan om professionele duikers of duikers die voor hun plezier een duik nemen. Deze exemplaren zijn ook ideaal bij het begeleiden van sportevenementen die met water te maken hebben zoals een traditionele triatlon of een Iron Man wedstrijd. De modellen kunnen ondersteunen bij allerlei werkzaamheden in en om het water. Ze kunnen op plekken komen die anders moeilijk te bereiken zijn en ze kunnen machines dragen waarmee gewerkt kan worden ter plaatse.

Landingsvaartuig voor mensen

Als je mensen wilt vervoeren van of naar het vaste land dan is een landingsvaartuig erg handig. Mensen kunnen zonder moeite aan boord komen en makkelijk weer van boord af gaan. Of je nu personeel naar een olieplatform wilt brengen of mensen wilt ophalen na een bezoek van een eiland. Dit model is heel geschikt om mensen van en naar hun bestemming te brengen.

Roll-on, roll-off schip

Een landingsvaartuig kan dienst doen als een roll-on, roll-off schip, ook wel RoRo genoemd. Je kunt met dit model allerlei voertuigen verplaatsen. Of je nu een auto, een quad, een kraan of een hoogwerker ergens naartoe wilt brengen. Met een RoRo schip kun je van een verharde kade en ook vanaf minder toegankelijke locaties materialen brengen naar een plek. Zo kun je altijd de juiste middelen op de juiste plek krijgen zonder moeite. De draagkracht van deze modellen is groot en ze zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen.